Grzanki z pieczoną dynią

0

Grzanki z pieczoną dynią, tak jak wszystko, co kanapkowe, moglibyśmy jeść chyba codziennie (o ile ktoś by nam je donosił;) Są pyszne, sycące, a jeśli w przed pieczeniem dyni skropisz ją aromatycznym olejem, to dodatkowo przepięknie pachną. Nie przejmuj się tym, że nasz chleb trochę za bardzo się przypalił – za bardzo się przytulaliśmy, by otworzyć piekarnik na czas ;)

Grzanki z pieczoną dynią

  • pieczywo, a więc chleb, bagietka, bułeczki… – co tylko chcesz
  • pieczona dynia
  • masło
  • biały ser (śmietankowy, feta etc)
  • opcjonalnie: płynny miód, pestki słonecznika lub orzechy, rukola…

Nie podaję proporcji, bo wszystko zależy od tego, ile chcesz mieć grzanek. Zacznij od przygotowania pieczywa, a więc opiecz je w tosterze, piekarniku lub na patelni grillowej. Bez żadnych dodatków, samo pieczywo. Następnie posmaruj je odrobiną masła, ułóż dynię i posyp białym serem. Możesz polać wszystko delikatnie miodem, posypać pestkami lub orzechami i ozdobić rukolą. Podawaj na ciepło.

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter