Kanapka z pastą z tuńczyka

2

Nie znam osoby, która nie lubi pyszniutkich kanapek – jakby nie patrzeć to właśnie kanapki ratowały mnie nieraz przed śmiercią głodową :) Tym razem pokażę Wam kanapkę w wersji na ciepło (choć oczywiście wcale nie musicie jej grillować).

Kanapka z pastą z tuńczyka

  • 1 puszka tuńczyka w wodzie
  • 1 łyżka pokrojonej czerwonej cebuli
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 – 2 łyżki majonezu
  • 4 kromki chleba
  • 2 liście sałaty
  • szczypta soli i pieprzu

Cała filozofia zrobienia tej kanapki polega na przygotowaniu pasty i wyłożeniu jej na podgrzany chleb, na którym leży liść sałaty. W związku z tym wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka z posiekaną cebulą, pokrojonymi ogórkami, solą, pieprzem i majonezem. Następnie włóż pieczywo do tostera – i ładnie wszystko połącz w kanapkę :)

To oczywiście tylko propozycja. Kanapka z pastą z tuńczyka będzie smakować równie dobrze, gdy zamiast chleba użyjesz bagietki, gdy nie będziesz podgrzewać pieczywa lub gdy całą kanapkę wstawisz na kilkanaście sekund do rozgrzanego piekarnika.

Komentarze2 komentarze

Napisz komentarz