Kanapka z pastą z tuńczyka

2

Nie znam osoby, która nie lubi pyszniutkich kanapek – jakby nie patrzeć to właśnie kanapki ratowały mnie nieraz przed śmiercią głodową :) Tym razem pokażę Wam kanapkę w wersji na ciepło (choć oczywiście wcale nie musicie jej grillować).

Kanapka z pastą z tuńczyka

  • 1 puszka tuńczyka w wodzie
  • 1 łyżka pokrojonej czerwonej cebuli
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 – 2 łyżki majonezu
  • 4 kromki chleba
  • 2 liście sałaty
  • szczypta soli i pieprzu

Cała filozofia zrobienia tej kanapki polega na przygotowaniu pasty i wyłożeniu jej na podgrzany chleb, na którym leży liść sałaty. W związku z tym wymieszaj rozdrobnionego tuńczyka z posiekaną cebulą, pokrojonymi ogórkami, solą, pieprzem i majonezem. Następnie włóż pieczywo do tostera – i ładnie wszystko połącz w kanapkę :)

To oczywiście tylko propozycja. Kanapka z pastą z tuńczyka będzie smakować równie dobrze, gdy zamiast chleba użyjesz bagietki, gdy nie będziesz podgrzewać pieczywa lub gdy całą kanapkę wstawisz na kilkanaście sekund do rozgrzanego piekarnika.

Komentarze2 komentarze

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter