Łosoś ze szpinakiem

0

Intensywny trening w sypialni wymaga odpowiedniej diety. Na początku oczywiście wystarcza miłość, czekolada i kawa, ale po kilku dniach przydałoby się zjeść bardziej przyziemny obiad ;) Więc może łosoś?

Łosoś ze szpinakiem

  • 300 g fileta z łososia
  • 400 g szpinaku
  • 3 szalotki
  • 4 łyżki oliwy + oliwa do smażenia
  • szczypta soli i pieprzu
  • pół cytryny

Zacznij od opłukania szpinaku i posiekania szalotek. Następnie rozgrzej oliwę, zeszklij na niej szalotki, dodaj szpinak i podduś kilka minut, aż szpinak opadnie. Oprósz solą i pieprzem – z umiarem ;)

Filety z łososia oprósz solą i pieprzem i smaż na rozgrzanej oliwie – ok. 2-3 min. z każdej strony. Zestaw patelnię z ognia na około 30 sekund i dopiero wtedy podawaj – układając go na szpinaku, w towarzystwie kawałków cytryny.

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter