Sałatka owocowa

0

Ten przepis nie jest super odkrywczy i wcale nie umieszczam go po to, żeby zademonstrować swoje kulinarne zdolności – sałatka owocowa jest przecież czymś totalnie banalnym. Tyle tylko, że na banalne rzeczy czasem najtrudniej wpaść ;) Wrzucam Wam zatem moją śniadaniową propozycję z nadzieją, że ktoś z Was znajdzie w niej inspirację na nieco zdrowszy posiłek niż zwykle :)

Sałatka owocowa

Do przygotowania sałatki użyj dowolnych owoców, najlepiej sezonowych. Mogą to być truskawki, maliny, jeżyny, banany, winogrona, mandarynki, borówki, słodkie mango… – dosłownie wszystko, co akurat wpadnie Ci w ręce. Pamiętaj tylko, by owoce były czyste i odsączone po umyciu. Jeśli trzeba usuń pestki lub szypułki, a duże owoce pokrój na kawałki.

Gotową sałatkę, a więc owoce wymieszane w misce, możesz skropić sokiem z cytryny – dzięki temu owoce dłużej zachowają świeżość.

Sałatka owocowa może być podawana bez sosu, ale równie dobrze możesz ją polać odrobiną soku pomarańczowego albo podać z jogurtem lub bitą śmietaną. Tylko nie przesadź z tą śmietaną, bo zabijesz cały „fit” charakter swojego śniadania ;)

 

 

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter