Sałatka włoska

0

Sałatka włoska, którą pokazała nam Aleksandra Ryngwelska, jest dla mnie przykładem idealnej kolacji. Porwałam się na nią, choć nie miałam w domu kilku składników – i było pysznie. Moja wersja sałatki jest uboższa od inspiracji Aleksandry, więc szczerze zachęcam was do dodania pełnej listy składników. Warto :)

Sałatka włoska

  • 2 garści sałaty (mieszanki sałat, samej rukoli – daj to, co lubisz)
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 50 g mozarelli w mini kulkach – lub w kulce pokrojonej w plastry
  • łyżka orzeszków piniowych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek + 2 łyżki octu balsamicznego (na tym skończyła się moja lista:)
  • pół łyżki jagód goji
  • łyżeczka amarantusa

Wykonanie sałatki jest banalne – przygotuj sałatę i pomidorki – a więc umyj je i osusz. Pomidorki oraz kulki mozarelli przekrój na pół.

Teraz po prostu złóż sałatkę – sałatę wyłóż na talerz, na nią połóż mozarellę i pomidorki, posyp to orzeszkami, amarantusem, jagodami goji. Sałatkę polej sosem – i gotowe :)

A to sałatka Aleksandry, która narobiła nam apetytu:

Sałatka włoska

 

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter