Sałatka z rzodkiewką

0

Jeśli śledzicie nas na instagramie to wiecie, że jednego dnia jemy po amerykańsku, a drugiego próbujemy ratować się sałatkami :D Taka jest własnie historia tej sałatki, idealnej na późną kolację (jest zdrowa więc zagłusza ewentualne wyrzuty sumienia z powodu jedzenia o północy). W wersji podstawowej potrzebujecie dosłownie składników, ale podam wam też wersję premium, która jest jeszcze lepsza.

Sałatka z rzodkiewką

Wersja podstawowa:

  • 2 duże garść sałaty  (roszponka, miks sałat, cokolwiek zielonego)
  • pęk rzodkiewek (czyli ok. 6-7)
  • 1 nieduży ogórek
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka kropel soku z cytryny
  • szczypta bazylii i oregano

Składniki dodatkowe:

  • 100 g sera feta
  • łyżka posiekanego szczypiorku (najlepiej z dymki)

Wykonanie oczywiście banalne. Sałatę, umyj i osusz, a rzodkiewkę i ogórka umyj i pokrój na plasterki. I dalej już z górki: ułóż sobie ładną kompozycję z warzyw, a następnie skrop ją sosem (oliwa z oliwek, sok z cytryny, bazylia i oregano). Jeśli robisz wersję premium to na sałacie ułóż ser i posiekany szczypiorek – a na to doprawioną oliwę. I gotowe!

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter