Śliwki w bekonie

0

Tę przekąskę ukradłam oczywiście Drwalowi i przypuszczam nawet, że czeka mnie nocne przepraszanie za publikację jego sekretu;) No dobra, przepis na śliwki w bekonie zna zapewne połowa tego kraju, ale i tak łudzę się, że komuś z Was może się przydać ;)

Śliwki w bekonie

  • 20 suszonych podwędzanych śliwek
  • 10 orzechów włoskich
  • 20 plastrów dobrego bekonu

Żadnych przypraw, żadnego oleju, żadnych dressingów – śliwki w bekonie to jedna z najszybszych przekąsek, jakie prawdopodobnie zrobisz w życiu;) Jedyne, co musisz zrobić to podprażyć połówki orzechów na suchej patelni (kup wyłuskane lub poproś Drwala o pomoc – swojego Drwala oczywiście;), każdą połówkę włożyć do śliwki, a z kolei śliwki zawinąć w boczek. Bekonowe roladki zepnij wykałaczkami, ułóż na wyłożonej pergaminem blaszce i piecz przez ok. 15 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Idealnie byłoby, gdybyś w trakcie pieczenia odwróciła je na drugą stronę, by się równo podpiekały. I gotowe! Mówiłam, że będzie łatwo? ;)

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter