Żeberka barbecue

0

Jedzenie to nie tylko uczta smaku i aromatu. To także klucz do wielu wspomnień, przenoszący nas w odległe miejsca i bezpowrotnie utracone chwile. Gdy widzę sos barbecue, to myślami wracam do naszych ukradkowych spojrzeń, do palców z kropelkami sosu i małych plam na sukience… A Ty?

Zeberka barbecue

  • 800 g soczystych żeberek
  • 1,5 szklanki sosu barbecue
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 płaskie łyżeczki ostrej papryki
  • szczypta czarnego pieprzu

Mięso umyj, oczyść i osusz. Połowę sosu barbecue (0,75 szklanki) połącz z sosem sojowym, miodem, papryką i pieprzem. Zalej nim mięso i wstaw na noc do lodówki (pod przykryciem).

Następnego dnia całość piecz pod przykryciem 2,5 h w temp. 140 stopni, co jakiś czas podlewając mięso sosem. Upieczone mięso podawaj po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika razem z pozostałą częścią sosu barbecue (0,75 szklanki) zmieszaną z sosem z pieczenia.

Jeśli zechcesz spalić pochłonięte kalorie, wybieraj pozycje, gdy to Ty jesteś na górze ;)

 

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter