Zupa z pokrzywy

0

Kelnerka przynosi nam zupę i oboje wpatrujemy się w nią podejrzliwie.
– Zupa z pokrzyw – informuje nas, po czym odwraca się gwałtownie i wraca do kuchni. Chyba nie podoba jej się, że Christian ją ignoruje. Niepewnie próbuję zupy. Jest pyszna. Dokładnie w tym samym momencie oboje z Christianem spoglądamy na siebie z ulgą. Chichoczę, a on przekrzywia głowę.
– To piękny dźwięk – mruczy.
E. L. James, 50 twarzy Greya

Piętnasty punkt umowy Greya mówi o tym, że wolno mu chłostać, wiązać, dawać baty lub karać cieleśnie Uległą – i może to robić bez powodu, dla własnej przyjemności. Czy wyobrażasz sobie taką chłostę gałązką pokrzywy, gdy stoisz niewinnie mieszając zupę, przypadkiem półnaga, przypadkiem wypięta?… Czy wyobrażasz sobie intensywność tego, co może się rozegrać zanim zupa trafi na stół?…

Zupa z pokrzywy

  • 500 g wołowiny z kością
  • 400 g młodej pokrzywy
  • 150 g szczawiu
  • 100 ml śmietany
  • włoszczyzna
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka mąki
  • sól, pieprz – do smaku
  • ugotowane jajko – do podania

Zanim rozpoczniesz erotyczny spektakl włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i lekko podsmaż na oliwie. Następnie przełóż ją do garnka z wodą, dołóż wołowinę i ugotuj wywar.

Weź drugi garnek, zagotuj w nim wodę. Odłóż pokrzywę do Waszych zabaw, a resztę posiekaj i dorzuć do wrzącej wody, razem ze szczawiem. Po 5 minutach gotowania odsącz pokrzywę i szczaw na sicie lub durszlaku. Dodaj do wywaru z mięsem i włoszczyzną. Gotuj jeszcze 15 min.

(Nie wiem czy zauważyłaś, ale masz właśnie 15 minut na zajęcie się Nim… ;)

Gdy już ochłoniecie, połącz mąkę z masłem i zagęść zupę. Dopraw solą i pieprzem, podawaj ze śmietanką i gotowanym jajkiem… i wracaj do słodkiej chłosty ;)

 

Napisz komentarz

Zapisz się na nasz gorący Newsletter

Otrzymasz od nas:

Wystarczy, że zostawisz swoje imię i adres email... Zapraszamy!

Zapisz się na Newsletter